Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa krem z ciecierzycy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa krem z ciecierzycy nie tylko na długo zaspokoi głód, ale również dostarczy naszemu organizmowi białka, wapnia, żelaza a także witaminy C.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 puszki  ciecierzyca
  • 3 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 1 l  bulion warzywny
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  masło klarowane
    płaska
  • kurkuma
    do dekoracji
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
  • 1 szczypta  papryka wędzona (przyprawa)
    słodka
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę mieszamy z papryką wędzoną oraz chili. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i smarujemy mieszanką przypraw. Pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut.
  2. W tym czasie kroimy warzywa i podsmażamy je na maśle. Dodajemy bulion i pieczoną ciecierzycę (część odłóżmy do dekoracji). Gotujemy przez 15-20 minut.
  3. Po tym czasie blendujemy zupę na krem i doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku. Dodajemy odrobinę kurkumy. Przed podaniem dekorujemy pozostałą ciecierzycą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 411

Przepisy: 34


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

zupa kremprzepisy na zupyciecierzyca


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE