Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem z czerwonej fasoli na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli chcemy, aby podawana przez nas zupa nie tylko smakowała, ale również pięknie wyglądała, możemy dodać kilka kropli atramentu z kałamarnicy, który nada zupie czarnego koloru.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 250 ml  bulion warzywny
  • 2 plastry  cebula czerwona
  • 3 ząbki  czosnek
  • 2 sztuki  papryczka chili
  • 1 łyżka  tabasco
  • 1 garść  migdały
    łuskane
  • 1 łyżka  olej rzepakowo-lniany
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku na oleju podsmażamy przez około 3 minuty posiekany czosnek, cebulę oraz papryczki chili.
  2. Następnie dodajemy całą puszkę czerwonej fasoli bez odcedzania i gotujemy przez około 8 minut. Całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy sól, pieprz oraz tabasco, a następnie blendujemy.
  3. Gotowy kremy gotujemy jeszcze przez około 4 minuty. Podajemy go z plastrami czerwonej cebuli oraz łuskanymi migdałami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 412

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE