Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 puszka fasola czerwona konserwowa
- 250 ml bulion warzywny
- 2 plastry cebula czerwona
- 3 ząbki czosnek
- 2 sztuki papryczka chili
- 1 łyżka tabasco
- 1 garść migdały
łuskane - 1 łyżka olej rzepakowo-lniany
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku na oleju podsmażamy przez około 3 minuty posiekany czosnek, cebulę oraz papryczki chili.
- Następnie dodajemy całą puszkę czerwonej fasoli bez odcedzania i gotujemy przez około 8 minut. Całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy sól, pieprz oraz tabasco, a następnie blendujemy.
- Gotowy kremy gotujemy jeszcze przez około 4 minuty. Podajemy go z plastrami czerwonej cebuli oraz łuskanymi migdałami.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl