Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 kg dynia
obrana ze skórki - 4 sztuki gruszki
duże - 2 sztuki marchew
- 3 szklanki woda
- 3 łyżki masło klarowane
- 1 sztuka pietruszka
- 3 łyżki śmietanka
12% - 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżeczka pieprz czarny
- 1 łyżeczka sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię kroimy w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i gruszkę obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.
- Na maśle podsmażamy dynię i marchewkę. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy pietruszkę, dynię z marchewką i gruszkę i czekamy aż będą miękkie.
- Następnie dodajemy przyprawy. Całość blendujemy. Na sam koniec dodajemy śmietankę np. Łaciatą.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl