Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1 kg dynia
obrana ze skórki4 sztuki gruszki
duże2 sztuki marchew
3 szklanki woda
3 łyżki masło klarowane
1 sztuka pietruszka
3 łyżki śmietanka
12%1 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka pieprz czarny
1 łyżeczka sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię kroimy w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i gruszkę obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.
- Na maśle podsmażamy dynię i marchewkę. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy pietruszkę, dynię z marchewką i gruszkę i czekamy aż będą miękkie.
- Następnie dodajemy przyprawy. Całość blendujemy. Na sam koniec dodajemy śmietankę np. Łaciatą.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl