Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 puszki kukurydza konserwowa
3 szklanki bulion warzywny
50 g serek philadelphia
1 sztuka ziemniaki
słodki
3 łyżki masło
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnek
2 łyżki cynamon
1 łyżka papryka (przyprawa)
1 garść natka pietruszki
sól
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku roztapiamy masło, dodajmy posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy wszystko około 3 minuty na małym ogniu.
- Następnie wsypujemy kukurydzę i doprawiamy cynamonem, słodką papryką i szczyptą soli. Wlewamy cały bulion oraz dodajemy obrane, pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki. Gotujemy całość około 20 minut na średnim ogniu.
- Po tym czasie miksujemy zupę za pomocą blendera i przecedzamy przez sitko. Garnek z kremem z kukurydzy odstawiamy na mały ogień, dodajemy serek philadelphia i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia.
- Przygotowany krem podajemy na głębokich talerzach i dekorujemy pietruszką.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!