Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa krem z kukurydzy z cynamonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa krem z kukurydzy z cynamonem to łatwostrawny, a zarazem pożywny i rozgrzewający posiłek, który bardzo pozytywnie wpływa na nasz metabolizm.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 3 szklanki  bulion warzywny
  • 50 g  serek philadelphia
  • 1 sztuka  ziemniaki
    słodki
  • 3 łyżki  masło
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  cynamon
  • 1 łyżka  papryka (przyprawa)
  • 1 garść  natka pietruszki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku roztapiamy masło, dodajmy posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy wszystko około 3 minuty na małym ogniu.
  2. Następnie wsypujemy kukurydzę i doprawiamy cynamonem, słodką papryką i szczyptą soli. Wlewamy cały bulion oraz dodajemy obrane, pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki. Gotujemy całość około 20 minut na średnim ogniu.
  3. Po tym czasie miksujemy zupę za pomocą blendera i przecedzamy przez sitko. Garnek z kremem z kukurydzy odstawiamy na mały ogień, dodajemy serek philadelphia i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia.
  4. Przygotowany krem podajemy na głębokich talerzach i dekorujemy pietruszką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 411

Przepisy: 34


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE