Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem z porów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z paluszkami z ciasta francuskiego.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki  por
    białe części
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 kromki  chleb biały czerstwy
    lub 2 czerstwe pszenne bułki
  • 2 l  rosół z drobiu
  • 1 szklanka  śmietana kremówka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szklanka  ser parmezan
    lub inny utarty żółty ser
  • 1 łyżka  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrojone wzdłuż, dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle, często mieszając i nie dopuszczając do zrozumienia.
  2. W połowie duszenia dodajemy pokruszony chleb lub bułki, przez 3 minuty zasmażamy razem, przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy, aż pory będą miękkie i chleb się rozgotuje (ok. 20 minut).
  3. Następnie przecieramy zupę przez sito i, gdy trzeba, doprawiamy do smaku.
  4. Gorącą zupę łączymy z ubitą śmietaną, nalewamy do kokilek, podajemy posypaną serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE