Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.02.2023 Imieniny: Doroty i Tytusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa krem z soczewicy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej soczewicy
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • imbir
  • 1 łyżka  ziaren czerwonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion zagotuj. Następnie dodaj przepłukaną soczewicę oraz obrane i poszatkowane marchew z cebulą. Gotuj wszystko przez 30 minut, aż warzywa i soczewica będą miękkie. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku.
  2. Gotową zupę rozlej do talerzy, posyp czerwonym pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE