Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
- 1 sztuka marchewka
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- tymianek
- imbir
- 1 łyżka ziaren czerwonego pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bulion zagotuj. Następnie dodaj przepłukaną soczewicę oraz obrane i poszatkowane marchew z cebulą. Gotuj wszystko przez 30 minut, aż warzywa i soczewica będą miękkie. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku.
- Gotową zupę rozlej do talerzy, posyp czerwonym pieprzem. Podawaj z grzankami.
Źródło przepisu: moje smaki życia