Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pistacje prażone bez soli idealnie podkreślą smak wszystkich szparagowych potraw, zapewniając nam dodatkowo porcję zdrowia na co dzień!

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 pęczki  szparagi
    zielone
  • 1 opakowanie  pistacje
    prażone bez soli Helio Natura
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  masło
  • 700 ml  bulion warzywny
  • 100 ml  śmietana kremówka
  • 2 łyżki  sok z cytyny
  • 150 g  ser pleśniowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Zielone szparagi myjemy i odcinamy twarde końcówki, łodygi kroimy na kawałki.
  2. W garnku roztapiamy masło i szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone łodygi szparagów. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż szparagi zmiękną.
  3. Następnie miksujemy na gładki krem z dodatkiem śmietanki kremówki, sokiem z cytryny, połową sera pleśniowego oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Gotową zupę krem posypujemy obranymi i posiekanymi pistacjami prażonymi bez soli oraz dekorujemy kawałkami sera pleśniowego i główkami szparagów.


Źródło przepisu: helio.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE