Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
500 ml bulion warzywny
5 sztuk krewetki
oczyszczone1 łyżeczka papryka (przyprawa)
5 sztuk papryczka Jalapeno
1 puszka mleko kokosowe
1 puszka kukurydza konserwowa
1 puszka pomidory
całe1 łyżka oliwa z oliwek
1 kawałek imbir
ok. 2 cmsól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę.
- Pomidory podsmaż na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut.
- Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl