Dzisiaj jest: Czwartek, 07.11.2024 Imieniny: Antoniego i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa marchewkowa z pomarańczą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  marchewek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  masła
  • 1 l  wywaru drobiowego
  • 3 sztuki pomarańcze
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  imbiru
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Cebulę oczyść po czym pokrój w małą kostkę. W garnku rozpuść masło, smaż na nim warzywa mieszając od czasu do czasu, i zalej wywarem. Całość gotuj do momentu, aż marchewka zmięknie.
  2. Natkę pietruszki opłucz, osusz i posiekaj. 1 pomarańczę obierz. Skórkę potnij w cienkie paseczki i sparz. Miąższ pokrój w plasterki. Z reszty pomarańczy wyciśnij sok.
  3. Jarzyny wraz z bulionem zmiksuj na gładki krem. Sok z pomarańczy wlej do zupy. Całość doprowadź do wrzenia. Dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą imbiru. Zupę udekoruj skórką i plasterkami pomarańczy oraz natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE