Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa marchwiowo-pomarańczowa z imbirem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa marchwiowo-pomarańczowa z imbirem to smaczne i pożywne danie. Jest ona również bardzo dietetyczna.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 ml  bulion warzywny
  • 5 sztuk  marchew
  • 1 sztuka  skórka z pomarańczy
    starta
  • 2 sztuki  sok pomarańczowy
  • 2 sztuki  szalotka
  • 1 kawałek  imbir
    korzeń o wielkości 2 cm
  • 1 łyżka  olej rzepakowy
  • 5 gałązek  natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotkę, marchewki i imbir obierz. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a imbir na małych. Szalotkę pokrój w kostkę.
  2. Marchew podsmaż przez 2 minuty na rozgrzanym oleju. Dodaj skórkę z pomarańczy, imbir i szalotkę. Smaż jeszcze chwilę, a następnie podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut.
  3. Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj sok z pomarańczy i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekoruj zupę natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE