Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 3-4 sztuki ogórki kiszone
  • 300 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki  rosołowe
  • zioła prowansalskie
  • ostra mielona papryka
  • 2 opakowania  jasnych sosów pieczeniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z mięsem. Wszystkie składniki oprócz sosów wrzuć do garnka i zalej 3 litrami wody.
  2. Gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj sosy rozrobione w 1/2 szklanki wody, wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE