Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka puszka groszku
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
3-4 sztuki ogórki kiszone
300 g mięsa mielonego
1 sztuka cebula
1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
2 kostki rosołowe
zioła prowansalskie
ostra mielona papryka
2 opakowania jasnych sosów pieczeniowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z mięsem. Wszystkie składniki oprócz sosów wrzuć do garnka i zalej 3 litrami wody.
- Gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj sosy rozrobione w 1/2 szklanki wody, wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku.
Źródło przepisu: Przyślij przepis