Dzisiaj jest: Sobota, 27.11.2021 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 3-4 sztuki ogórki kiszone
  • 300 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki  rosołowe
  • zioła prowansalskie
  • ostra mielona papryka
  • 2 opakowania  jasnych sosów pieczeniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z mięsem. Wszystkie składniki oprócz sosów wrzuć do garnka i zalej 3 litrami wody.
  2. Gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj sosy rozrobione w 1/2 szklanki wody, wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE