Dzisiaj jest: Czwartek, 15.04.2021 Imieniny: Anastazji i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa minestrone z grzankami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa minestrone z grzankami to bardzo sycące i pożywne danie. Przepis jest inspirowany kuchnią włoską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  ziemniaki
  • 750 g  warzywa mrożone
    mieszanka wiosenna
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 3 sztuki  kajzerka
  • 80 g  szynka
    prosciutto
  • 30 g  masło
  • 3 ząbki  czosnek
  • 4 gałązki  natka pietruszki
  • 100 g  ryż biały
    długoziarnisty
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Następnie dodaj posiekany czosnek i mieszankę warzywną i smaż jeszcze 4 minuty. Po tym czasie podlej wszystko 1,5 l wody, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez 20 minut.
  2. W oddzielnym garnku, w osolonym wrzątku ugotuj ryż. Odcedź.
  3. Masło wymieszaj z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i posiekaną natką pietruszki. Kajzerki przetnij na pół, posmaruj masłem i podpiecz w piekarniku przez 8 minut w 180 st. C. Na każdej grzance ułóż po plasterku szynki prosciutto.
  4. Do zupy dodaj ryż i rozlej ją do misek. Podawaj z grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE