Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki banan
1 puszka ananas
1 sztuka limonka
1 sztuka mango
1 pęczek mięta
świeża1 łyżka cukier
1 łyżka cukier waniliowy
200 g śmietana
30%1/2 szklanki sok pomarańczowy
1/2 sztuki skórka z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Banany obierz ze skórki. Limonkę sparz, przekrój na pół, zetrzyj na tarce o małych oczkach i wyciśnij sok. Mango umyj, obierz ze skórki. Pęczek świeżej mięty umyj. Ananasa odsącz z zalewy.
- Wszystkie owoce posiekaj i przełóż do dużej miski. Skrop sokiem z limonki. Dodaj miętę, cukier i cukier waniliowy. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
- Do zblendowanych owoców dodaj śmietanę i sok pomarańczowy. Wymieszaj. Każdą porcję zupy podawaj udekorowaną kawałkami owoców, miętą oraz skórką z cytryny i limonki.
Źródło przepisu: Smacznego!