Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki banan
- 1 puszka ananas
- 1 sztuka limonka
- 1 sztuka mango
- 1 pęczek mięta
świeża - 1 łyżka cukier
- 1 łyżka cukier waniliowy
- 200 g śmietana
30% - 1/2 szklanki sok pomarańczowy
- 1/2 sztuki skórka z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Banany obierz ze skórki. Limonkę sparz, przekrój na pół, zetrzyj na tarce o małych oczkach i wyciśnij sok. Mango umyj, obierz ze skórki. Pęczek świeżej mięty umyj. Ananasa odsącz z zalewy.
- Wszystkie owoce posiekaj i przełóż do dużej miski. Skrop sokiem z limonki. Dodaj miętę, cukier i cukier waniliowy. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
- Do zblendowanych owoców dodaj śmietanę i sok pomarańczowy. Wymieszaj. Każdą porcję zupy podawaj udekorowaną kawałkami owoców, miętą oraz skórką z cytryny i limonki.
Źródło przepisu: Smacznego!