Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa owocowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Zupa
  • 250 g  jagód
  • 250 g  jeżyn
  • 120 g  malin
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  cukru wanilinowego
  • 1 szczypta  cynamonu
    Kluseczki
  • 2 sztuki białka
  • 2 łyżki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Zupa owocowa: Owoce umyj, wrzuć do garnka i zalej 2,5 szklanki wody. Dodaj cukier, cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
  2. Kluseczki: Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kluseczki kładź łyżką na wrzącą wodę i gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Wyjmuj łyżką cedzakową.
  3. Zupę podawaj na zimno. Przed podaniem wyłóż kluseczki, oprósz cynamonem i udekoruj listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE