Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa paprykowa z limonką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki czerwone papryki pomidorowe
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżeczka  oliwy z oliwek
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka mała papryczka chili
  • 4 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • skórka z 1 limonki
  • sól
  • pieprz
  • paseczki limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i drobno pokrój. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć paprykę z cebulą i duś pod przykryciem przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w plasterki papryczkę chili oraz przecier pomidorowy. Wlej 2 szklanki bulionu, zagotuj i duś jeszcze 10 minut. Nieco przestudź i zmiksuj na gładki krem.
  4. Dodaj pozostały bulion, startą skórkę oraz sok z limonki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ponownie zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

zupa paprykowaprzepisy na zupypapryka


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE