Dzisiaj jest: Sobota, 16.01.2021 Imieniny: Marcelego i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Zupa parzucha


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 l  wody
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • kawałek korzenia selera
  • 1/4 sztuki pora
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 główki  białej kapusty
  • 3 sztuki ziemniaki
  • koperek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i obierz.
  2. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por przekrój wzdłuż i pokrój w cienkie półplasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Włóż wszystkie warzywa do garnka, zalej 2 litrami wody. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec gotowania dodaj ziemniaki. Po 15 minutach włóż pokrojoną na kawałki kapustę i gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Ugotowaną zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE