Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczarkowa według tego przepisu jest bardzo treściwa i sycąca. Jeśli liczymy kalorie do zabielenia zupy można użyć jogurtu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  pieczarki
  • 300 g  ziemniaki
  • 6 szklanek  bulion warzywny
  • 1/2 szklanki  śmietana
    18%
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, osusz, obierz i pokrój w dużą kostkę. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w ćwiartki. Na głębokiej patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy, po czym podsmaż na niej przygotowane grzyby, często mieszając za pomocą drewnianej łyżki.
  2. Pieczarki wraz z pokrojonymi ziemniakami wrzuć do garnka. Całość zalej gorącym wywarem i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem i zabiel śmietaną. Przed podaniem danie można udekorować posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

zupa pieczarkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE