Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa pietruszkowa z boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  pietruszki
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 4 plastry  wędzonego boczku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • ciemny sos sojowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pietruszki, marchewki oraz cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż warzywa przez 15 minut na rozgrzanej oliwie. Następnie zalej wszystko 1,5 litra wody i gotuj przez 10 minut.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i również podsmaż na rozgrzanej oliwie. Pokrojony w paski boczek podsmaż na patelni bez tłuszczu, zdejmij na ręcznik papierowy.
  3. Ugotowane warzywa zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką.
  4. Podsmażone ziemniaki rozłóż na talerze, zalej zupą. Przed podaniem udekoruj paskami boczku, posiekaną natką pietruszki oraz sosem sojowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE