Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa pomidorowa z groszkiem i kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 4 sztuki parówki
  • 2 łyżki  kukurydzy
  • 2 łyżki  groszku
  • 100 g  makaronu

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion zagotuj. Następnie wrzuć do niego obrane i pokrojone w kostki marchewki oraz listek laurowy. Gotuj wszystko przez 10 minut.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę na rozgrzanym maśle. Gdy zmiękną dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotuj wszystko razem, a po 5 minutach dodaj parówki, kukurydzę oraz groszek. Dopraw do smaku solą i gotuj jeszcze 10 minut.
  3. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na talerze. Zalej gorącą zupą.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE