Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 l bulionu drobiowego
2 sztuki marchewki
1 sztuka liść laurowy
2 sztuki pomidory
2 łyżki masła
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
4 sztuki parówki
2 łyżki kukurydzy
2 łyżki groszku
100 g makaronu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bulion zagotuj. Następnie wrzuć do niego obrane i pokrojone w kostki marchewki oraz listek laurowy. Gotuj wszystko przez 10 minut.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę na rozgrzanym maśle. Gdy zmiękną dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotuj wszystko razem, a po 5 minutach dodaj parówki, kukurydzę oraz groszek. Dopraw do smaku solą i gotuj jeszcze 10 minut.
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na talerze. Zalej gorącą zupą.
Źródło przepisu: moje smaki życia