Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pomidorowa z mandarynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  pomidorów
  • 1 szklanka  soku wyciśniętego z mandarynek
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • odrobina cukru
  • 1 szczypta  soli
  • oliwa z oliwek
  • świeża bazylia
  • śmietana 18%

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, pokrój na kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pokrojoną na kawałki cebulą oraz rozgniecionym czosnkiem. Skrop oliwą i zapiekaj przez 18-20 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczone warzywa przełóż do miski. Dodaj pomidory z puszki oraz świeżo wyciśnięty sok z mandarynek. Zmiksuj na gładką masę, doprawiając do smaku.
  3. Tak przygotowany krem podawaj z kleksem śmietany i listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE