Dzisiaj jest: Środa, 22.09.2021 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa pomidorowa z tofu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 dag  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 4 dag  mąki
  • 1 sztuka i 1/5 l wywaru warzywnego
  • 25 dag  przecieru pomidorowego
  • 3 ząbki  czosnku
  • cukier do smaku
  • 25 dag  naturalnego tofu
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka bagietka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę. Wsypać mąkę, podsmażyć ją, po czym zalać ją częścią chłodnego wywaru (może być z kostki) i dobrze wymieszać. Wlać pozostały bulion, a następnie całość doprowadzić do wrzenia.
  2. Do gotującej się zawartości garnka dodać przecier pomidorowy, przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane 2 ząbki czosnku, sól i pieprz. Zupę gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Następnie doprawić ją do smaku cukrem. Zupę można też zabielić odrobiną śmietany.
  3. Tofu pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoto, od czasu do czasu mieszając. Zupę rozlać do miseczki. Do każdej porcji wrzucić paseczki tofu. Bagietkę pokroić w kostkę, a następnie zrumienić na oleju z dodatkiem reszty drobno posiekanego czosnku. Danie podawać z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 19

Przepisy: 7


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE