Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pomidorowa ze szpinakowymi kluskami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów (bez skórki)
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka  kwaśnej śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mąki
  • 100 g  mrożonego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1-2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion wlej do garnka. Dodaj pomidory z puszki wraz z zalewą i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie dołóż przecier po czym zmiksuj zupę na gładki krem.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj szpinak i smaż do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Do miski wbij jajko. Rozkłócając je widelcem, stopniowo dodawaj mąkę. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Połącz z przestudzonym szpinakiem.
  4. Ciasto szpinakowe wykładaj do gorącej zupy i gotuj przez 3 minuty. Zupę zabiel śmietaną. Wsyp sól, pieprz i oregano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE