Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki cebule
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 ząbki  czosnku
  • 500 g  pomidorów
  • 1 l  wywaru warzywnego
  • oregano
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • kilka kromek chleba

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij ją na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz obrane ze skórki pomidory. Dopraw do smaku. Duś wszystko przez 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj wywar, wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut.
  3. Chleb przygotuj w tosterze i pokrój w kostkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE