Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki cebule
3 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
500 g pomidorów
1 l wywaru warzywnego
oregano
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
kilka kromek chleba
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij ją na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz obrane ze skórki pomidory. Dopraw do smaku. Duś wszystko przez 10 minut.
- Po tym czasie dodaj wywar, wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut.
- Chleb przygotuj w tosterze i pokrój w kostkę.
Źródło przepisu: Palce lizać