Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki cebule
- 3 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 500 g pomidorów
- 1 l wywaru warzywnego
- oregano
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
- listek laurowy
- ziele angielskie
- kilka kromek chleba
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij ją na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz obrane ze skórki pomidory. Dopraw do smaku. Duś wszystko przez 10 minut.
- Po tym czasie dodaj wywar, wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut.
- Chleb przygotuj w tosterze i pokrój w kostkę.
Źródło przepisu: Palce lizać