Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa porowa z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki pory
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • kilka świeżych grzybów
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pora oczyść, umyj, odetnij białą część i pokrój ją na talarki. Podduś na rozgrzanej oliwie. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do smażącego się pora. Zalej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj zupę na gładki krem i dopraw do smaku.
  2. Grzyby oczyść, umyj, pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle razem z zieloną częścią pora pokrojoną w kostkę. Dodaj grzyby i pora do zupy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE