Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 200 g włoszczyzny
- 2 łyżki oleju
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- 400 g fileta z dorsza
- 1 sztuka liść laurowy
- 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
- 5-6 sztuk kawałków suszonych grzybów
- 200 g krojonych pomidorów
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby namocz w szklance wody. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj włoszczyznę i smaż przez 5 minut. Po tym czasie podlej wszystko 2 litrami wody, dodaj grzyby z wodą z moczenia. Dorzuć ziele, liść i dopraw solą.
- Gotuj przez 10 minut, dołóż pokrojoną rybę i gotuj kolejne 10 minut. Dodaj pomidory z zalewą, gotuj 7 minut. Zdejmij z ognia, wsyp koperek, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia