Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa rybna z kluseczkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 sztuki marchewki
  • 3 sztuki średnie ziemniaki
  • filet z dorsza ze skórą
  • filet z tołpygi ze skórą
  • 5 szklanek  bulionu warzywnego
  • 2 sztuki jajka
  • 6 sztuk czubatych łyżek mąki
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka  masła
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu czarnego
  • 1/2 sztuki pęczka siekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj bulion. Włóż obraną, pokrojoną w plasterki marchew oraz masło. Gotuj 5 minut. Następnie dodaj obrane, pokrojone w małą kostkę ziemniaki, listek laurowy oraz pieprz w ziarenkach. Gotuj wszystko razem pod przykryciem przez 15 minut.
  2. Zrób kluski. Z jajek i mąki przygotuj ciasto. Łyżeczką kładź porcje ciasta do gotującej się zupy. Gotuj około minuty. Dodaj śmietanę, wymieszaj.
  3. Filety rybne opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę. Kawałki ryby delikatnie włóż do zupy (ułóż na wierzchu, nie mieszaj). Gotuj kolejne 10 minut pod przykryciem. Zupę dopraw do smaku pieprzem i solą. Podawaj posypaną koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE