Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z łososia norweskiego
- 1 opakowanie włoszczyzny
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 sztuki liście laurowe
- 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
- 2 sztuki ziemniaki
- sól
- pieprz
- 1 szczypta ostrej papryki
- 1 szczypta cukru
- koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, ziemniaki, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalej wszystko 750 ml wody i zagotuj. Wrzuć pokrojonego w kostkę łososia.
- Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, pokrój w paski i uduś na oliwie, aż będzie miękka. Dodaj do zupy.
- Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka