Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa rybna z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia norweskiego
  • 1 opakowanie  włoszczyzny
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 2 sztuki ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 szczypta  cukru
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, ziemniaki, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalej wszystko 750 ml wody i zagotuj. Wrzuć pokrojonego w kostkę łososia.
  2. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, pokrój w paski i uduś na oliwie, aż będzie miękka. Dodaj do zupy.
  3. Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE