Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
800 g świeżego pstrąga
4 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
1/2 sztuki selera
1 sztuka duży por
2 sztuki listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu czarnego
sól
garść świeżych ziół
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew, pietruszkę oraz seler umyj, osusz, pokrój w zapałki. Wrzuć warzywa do garnka, zalej 1,5 litra zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotuj. Po 20 minutach dodaj pokrojonego w półplasterki pora.
- Rybę oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj wszystko jeszcze 10 minut. Dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Moje smaki życia