Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa rybna z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  świeżego pstrąga
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka duży por
  • 2 sztuki listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • sól
  • garść świeżych ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę oraz seler umyj, osusz, pokrój w zapałki. Wrzuć warzywa do garnka, zalej 1,5 litra zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotuj. Po 20 minutach dodaj pokrojonego w półplasterki pora.
  2. Rybę oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj wszystko jeszcze 10 minut. Dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE