Dzisiaj jest: Sobota, 20.08.2022 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa selerowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Można także dodać do zupy łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  seler korzeniowy
  • 2 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  pietruszka
    może być z natką
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżka  masło
    do zasmażenia cebuli
  • 2 łyżki  ketchup
  • 6 szklanek  rosół
  • 2 ziarenka  ziele angielskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 pęczek  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane, umyte warzywa kroimy w niezbyt grube plastry, zalewamy rosołem, dodajemy ziele angielskie, sól, gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem.
  2. Cebulę lekko rumienimy na maśle, dodajemy do jarzyn, gotujemy do miękkości.
  3. Zupę przecieramy przez perlonowe sito lub miksujemy, doprawiamy keczupem, solą i pieprzem, zagotowujemy.
  4. Podajemy obficie posypaną zieleniną, z zasmażonymi ziemniakami lub ziemniakami puree.
  5. Smacznego :)



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

zupa selerowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE