Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1 sztuka seler korzeniowy
2 sztuki marchew
1 sztuka pietruszka
może być z natką1 sztuka cebula
1 łyżka masło
do zasmażenia cebuli2 łyżki ketchup
6 szklanek rosół
2 ziarenka ziele angielskie
sól
do smakupieprz
do smaku1 pęczek zielenina
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane, umyte warzywa kroimy w niezbyt grube plastry, zalewamy rosołem, dodajemy ziele angielskie, sól, gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem.
- Cebulę lekko rumienimy na maśle, dodajemy do jarzyn, gotujemy do miękkości.
- Zupę przecieramy przez perlonowe sito lub miksujemy, doprawiamy keczupem, solą i pieprzem, zagotowujemy.
- Podajemy obficie posypaną zieleniną, z zasmażonymi ziemniakami lub ziemniakami puree.
- Smacznego :)