Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 30 dag serka topionego śmietankowego
- 2 l bulionu warzywnego
- 20 dag pieczarek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 40 dag mięsa mielonego
- 1 sztuka jajko
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżka bułki tartej
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj i z powstałej masy formuj niewielkie pulpeciki. Usmaż je na odrobinie rozgrzanego oleju, aż będą złotobrązowe.
- Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i również podsmaż na oleju.
- Zagotuj 2 szklanki bulionu i rozpuść w nim serek topiony. Następnie dolej resztę bulionu. Dodaj pieczarki oraz pulpeciki i gotuj jeszcze 15 minut.
- Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj i posyp nią zupę przed podaniem.
Źródło przepisu: Smacznego!