Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  serka topionego śmietankowego
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 40 dag  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj i z powstałej masy formuj niewielkie pulpeciki. Usmaż je na odrobinie rozgrzanego oleju, aż będą złotobrązowe.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i również podsmaż na oleju.
  3. Zagotuj 2 szklanki bulionu i rozpuść w nim serek topiony. Następnie dolej resztę bulionu. Dodaj pieczarki oraz pulpeciki i gotuj jeszcze 15 minut.
  4. Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj i posyp nią zupę przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE