Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa śliwkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk śliwek (mogą być mrożone)
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 sztuki goździki
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  mielonego cynamonu
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 3 łyżki  masła
  • bagietka

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj, wypestkuj, przekrój na połówki. Rogrzej łyżkę masła i obsmaż na na nim owoce.
  2. Obsmażone owoce zalej bulionem, dodaj cukier i goździki, doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 15 minut, aż śliwki zmiękną.
  3. Przetrzyj zupę przez sito, dopraw cynamonem i zaciągnij śmietanką, doprowadź do wrzenia.
  4. Bagietkę pokrój w kostkę i na reszcie masła podsmaż na złoty kolor.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Zobacz więcej na temat:

zupa śliwkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE