Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa strączkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średnie marchewki
  • 1 sztuka duży por
  • 1 sztuka puszka białej fasoli gotowanej na parze
  • 1 sztuka puszka ciecierzycy gotowanej na parze
  • 1 sztuka puszka soczewicy gotowanej na parze
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 opakowanie  boczku wędzonego w plastrach
  • 1 łyżka  serka mascarpone
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra lub słodka
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek podsmaż w garnku na niewielkiej ilości oliwy. Kiedy się zrumieni, dodaj pokrojoną w cienkie plastry marchew. Po kilku minutach wrzuć pokrojony w plastry por. Duś wszystko przez 2-3 minuty, po czym wlej tyle wody, by przykryć warzywa z boczkiem.
  2. Wrzuć pokrojoną cebulę oraz czosnek i gotuj 10-15 minut. Dodaj zawartość puszek z zalewą, dolej wody, wrzuć natkę pietruszki i dopraw do smaku. Następnie wrzuć mascarpone i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE