Dzisiaj jest: Niedziela, 11.04.2021 Imieniny: Leona i Filipa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa szczawiowa z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  szczawiu
  • włoszczyzna
  • 2 szklanki  przegotowanego mleka
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Z włoszczyzny ugotuj wywar. Szczaw przebierz, umyj, odsącz i drobno posiekaj.
  2. Wywar zagęść mąką, dodaj szczaw, zagotuj. Wlej mleko i śmietanę, dopraw do smaku solą oraz cukrem. Do każdej porcji zupy dodaj połowę ugotowanego na twardo jajka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE