Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa szczawiowa z koperkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa szczawiowa z koperkiem to przepis na sycącą potrawę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szczaw
    świeży
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  pietruszka
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 łyżka  masło
  • 1.5 l  bulion warzywny
  • 3 łyżki  śmietana
    18%
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na półtwardo
  • 1 pęczek  koperek
    posiekany

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, pietruszkę oraz seler umyj, obierz po czym zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szczaw opłucz i posiekaj.
  2. W dużym garnku rozgrzej masło, po czym wrzuć posiekany szczaw oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażaj przez kilka minut, a następnie dodaj starte warzywa.
  3. Składniki w garnku zalej bulionem warzywnym i gotuj, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Odrobinę zupy przelej do miski, ostudź i dodaj 3 łyżki śmietany. Wymieszaj i wlej do reszty potrawy. Każdą porcję udekoruj połówkami jajka i posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Zobacz więcej na temat:

zupa szczawiowakoperprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE