Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa szparagowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeżeli lubimy ostre potrawy do zupy szparagowej można dodać podczas gotowania kilka ziarenek zielonego pieprzu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  szparagi
    zielone
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 łyżki  masło
  • 20 g  mąka tortowa
  • 1 l  bulion drobiowy
  • 100 g  śmietana
    12%
  • 1 łyżeczka  cukier
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
  • 4 kromki  bagietka
  • 1 łyżka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi cienko obierz i pokrój w plastry. Cebulę bardzo drobno posiekaj i zeszklij na rozpuszczonym maśle. Dodaj pokrojone szparagi i szybko podsmaż.
  2. Mieszankę warzyw oprósz mąką tortową, a następnie podsmaż i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie wlej śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut.
  3. Zupę dopraw cukrem, solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Bagietkę pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanym oleju.
  4. Zupę rozlej do misek, posyp grzankami i posiekaną zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Zobacz więcej na temat:

zupa szparagowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE