Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa warzywna z jajkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2.5 l  rosołu
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  gęstej śmietany 30%
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler umyj, obierz i pokrój w kostkę. Warzywa zalej rosołem i ugotuj do miękkości. Do zupy dodaj śmietanę, zagotuj.
  2. Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
  3. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Przelej do talerzy i posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

zupa warzywnaprzepisy na zupyjajka


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE