Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2.5 l rosołu
- 3 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka marchewka
- 1 sztuka pietruszka
- kawałek selera
- 2 ząbki czosnku
- 4 sztuki jajka
- 3/4 szklanki gęstej śmietany 30%
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler umyj, obierz i pokrój w kostkę. Warzywa zalej rosołem i ugotuj do miękkości. Do zupy dodaj śmietanę, zagotuj.
- Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
- Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Przelej do talerzy i posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka