Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g ćwiartki z kurczaka
- 650 g włoszczyzny
- 500 g ziemniaków
- 1/2 główki kapusty białej
- 1-2 ząbki czosnku
- 120 g groszku konserwowego
- 400 ml przecieru pomidorowego
- 3-4 sztuki gałązki natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, przetnij każdą ćwiartkę na pół i włóż do garnka. Zalej 3 litrami wody, zagotuj. Usuń szumowiny, dopraw solą i gotuj na małym ogniu jeszcze 30 minut.
- Włoszczyznę i ziemniaki obierz, umyj i pokrój. Kapustę posiekaj. Tak przygotowane warzywa wrzuć do mięsa i gotuj razem przez 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie wlej przecier pomidorowy, dopraw zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Dodaj groszek i posiekaną natkę.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia