Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa warzywna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę warzywną najlepiej podawać z chlebem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 650 g  włoszczyzna
  • 250 g  ziemniaki
  • 1/2 sztuki  brokuł
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 łyżki  olej
  • 400 g  pomidory
    całe, w zalewie
  • 400 g  fasola czerwona
  • 100 g  makaron penne (rurki)
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z włoszczyzny odłóż 1/2 selera oraz 2 marchewki. Resztę warzyw obierz i pokrój. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę. Brokuł podziel na różyczki. Fasolę odsącz z zalewy.
  2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź i pokrój nożyczkami na mniejsze kawałki.
  3. Na oleju podsmaż cebulę, dodaj włoszczyznę i ziemniaki. Smaż wszystko przez 5 minut. Po tym czasie wlej 2,5 litra wody, dodaj pomidory z zalewą i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj fasolę i brokuł. Po 5 minutach dorzuć makaron. Dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

zupa warzywnaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE