Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z dyni z kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  miąższu z dyni
  • 100 g  kurek
  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 50 ml  śmietany 18%
  • 2 sztuki szalotki
  • 50 g  masła
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i szalotki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka. Dodaj masło i podsmaż. Następnie dolej wcześniej ugotowany bulion drobiowy. Całość gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
  2. Gotową zupę zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z miseczkach udekorowaną kleksem śmietany i smażonymi kurkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE