Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z fasolki szparagowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki garście fasolki szparagowej
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka  soli morskiej gruboziarnistej
  • 1/3 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obierz i pokrój we wstążki lub słupki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
  2. Tak przygotowane warzywa blanszuj na rozgrzanym maśle, a następnie zalej wodą i dopraw do smaku.
  3. Zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE