Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki garście fasolki szparagowej
2 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
kawałek selera
1/2 sztuki pora
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej
1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa obierz i pokrój we wstążki lub słupki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
- Tak przygotowane warzywa blanszuj na rozgrzanym maśle, a następnie zalej wodą i dopraw do smaku.
- Zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka