Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki garście fasolki szparagowej
- 2 sztuki marchewki
- 2 sztuki pietruszki
- kawałek selera
- 1/2 sztuki pora
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa obierz i pokrój we wstążki lub słupki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
- Tak przygotowane warzywa blanszuj na rozgrzanym maśle, a następnie zalej wodą i dopraw do smaku.
- Zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka