Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1.5 l wywar z mięsa i warzyw
400 g fasolka szparagowa zielona
100 g groszek konserwowy
200 g pomidory
2 łyżeczki mąka
sól
do smakupieprz
do smakucukier
do smaku2/3 szklanki śmietana kremówka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę umyj, osusz i odetnij końce. Następnie pokrój ją na kawałki o długości 3 cm. Wrzuć fasolkę do gorącego wywaru i ugotuj.
- Groszek odcedź z zalewy i dodaj do fasolki, gdy będzie już prawie miękka.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do zawartości garnka.
- Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Mąkę wymieszaj z kremówką i powoli wlej do zupy. Zagotuj.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku