Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Zupa z kalarepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe kalarepy
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka mały por
  • 1/2 sztuki małego selera
  • 1 łyżka  posiekanego lubczyku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki liście laurowe
  • masło
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę, por oraz seler umyj, obierz i wrzuć razem z lubczykiem do zimnej, osolonej wody. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie przecedź zupę.
  2. Kalarepy i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj wszystko przez 15 minut. Gdy ziemniaki się rozgotują, dopraw zupę solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

zupa z kalarepyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE