Dzisiaj jest: Sobota, 17.04.2021 Imieniny: Roberta i Patrycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z kalarepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe kalarepy
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka mały por
  • 1/2 sztuki małego selera
  • 1 łyżka  posiekanego lubczyku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki liście laurowe
  • masło
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę, por oraz seler umyj, obierz i wrzuć razem z lubczykiem do zimnej, osolonej wody. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie przecedź zupę.
  2. Kalarepy i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj wszystko przez 15 minut. Gdy ziemniaki się rozgotują, dopraw zupę solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Zobacz więcej na temat:

zupa z kalarepyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE