Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z kalarepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 3 łyżki  śmietany 18 %
  • kilka liści kapusty włoskiej
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obierz. Kalarepy pokrój w słupki, marchewkę oraz pietruszkę w krążki, a ziemniaki w kostkę. Liście kapusty włoskiej pokrój na kawałki.
  2. Seler, pietruszkę oraz marchewkę wrzuć do 2 litrów wrzątku. Gotuj przez 25 minut. Dodaj resztę pokrojonych jarzyn. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Wywar dopraw solą. Gotuj przez 15 minut, aż warzywa zmiękną. Śmietanę rozprowadź w odrobinie zupy i zabiel nią danie.
  4. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Koperek bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do zupy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

zupa z kalarepyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE