Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa z kalarepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z kalarepy można podawać z szaszłykami z kurczaka.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kalarepa
  • 4 sztuki  ziemniaki
    średnie
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • olej rzepakowy
  • 1 łyżka  curry
  • 700 ml  bulion drobiowy
  • 400 ml  mleko kokosowe
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy, ziemniaki, cebule i czosnek obierz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a kalarepy i ziemniaki pokrój w kostkę.
  2. W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju i podsmaż na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj ziemniaki i kalarepę, dopraw curry, solą oraz pieprzem.
  3. Podsmażone w garnku warzywa zalej bulionem i gotuj przez 30 minut. Po tym czasie do zupy wlej mleko kokosowe, po czym całość zmiksuj i dopraw do smaku.
  4. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Zupę rozlej do talerzy i posyp papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

zupa z kalarepyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE