Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kapustą i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z kapustą i kiełbasą najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 400 g  mięso wędzone
  • 2 łyżki  olej
  • 2 łyżki  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 1 l  bulion
  • 500 g  kapusta kiszona
  • 300 g  kiełbasa
  • 2 ząbki  czosnek
  • 250 g  śmietana kwaśna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso wędzone pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej i usmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, po czym duś przez chwilę.
  2. Składniki w garnku dopraw papryką i wymieszaj. Następnie ciągle mieszając, wlej 1 l bulionu.
  3. Do zupy dodaj pokrojoną kapustę, przykryj i gotuj na małym ogniu. Zawartość garnka dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj.
  4. Kiełbasę pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Na koniec zupę zabiel kwaśną śmietaną i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj przez chwilę i rozlej do talerzy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

kapustakiełbasaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE