Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1/2 sztuki małej główki kapusty pekińskiej
1-2 sztuki marchewki
1 sztuka pietruszka
1/2 sztuki pora
2-3 sztuki ziemniaki
1 sztuka pomidor
1 sztuka łodyga selera naciowego
2 sztuki liście laurowe
1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 sztuki pęczka koperku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz por oczyść i pokrój na kawałki.
- Do garnka wlej 5 szklanek wody. Dodaj liście laurowe, pokrojone warzywa i mięso. Wsyp sól. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa.
- Pomidor obierz, pokrój w paski i dodaj do zupy. Kapustę oczyść, poszatkuj i dodaj do zawartości garnka. Całość gotuj przez 15 minut. Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku