Dzisiaj jest: Poniedziałek, 12.04.2021 Imieniny: Juliusza i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z kapusty włoskiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusty włoskiej
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki kalarepy z liśćmi
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 l  mięsno-warzywnego bulionu
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka kopiasta łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce rozgrzanego tłuszczu. Następnie dodaj posiekane liście kalarepy. Smaż na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.
  2. Kapustę pokrój w cienkie paski i wrzuć do gorącego bulionu. Dodaj przyprawy, podsmażone warzywa wraz z tłuszczem i podgotuj.
  3. Czosnek i cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj mąkę, wymieszaj i podsmaż chwilę. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do bulionu i zagotuj.
  4. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE