Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa z kurek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  kurek
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 500 g  ziemniaków
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 6 szklanek  wody
  • natka pietruszki
  • 1/2 szklanki  śmietanki do zupy

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę opłucz, oczyść, zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie wyjmij warzywa.
  2. Grzyby oczyść, umyj, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim kurki.
  3. Podsmażone grzyby wrzuć do wywaru. Dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pod koniec gotowania zabiel zupę śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE