Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa z łososiem to przepis na oryginalne danie. Zupę można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk  ziemniaki
    młode
  • 1 sztuka  por
    mały
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
  • 2 sztuki  marchew
    średnia
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1.5 l  bulion warzywny
  • 100 g  serek topiony
    śmietankowy
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 200 g  filet z łososia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 łyżki  masło
  • 1/4 sztuki  seler korzeniowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa obierz. Por umyj i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w krótkie paseczki. Seler zostaw w całości.
  2. W garnku rozpuść masło i uduś na nim cebulę z porem przez 2 minuty. Dodaj seler oraz pokrojone ziemniaki i marchewkę. Warzywa zalej bulionem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Do wywaru włóż filet z łososia ze skórą i podgrzewaj przez kolejne 10 minut.
  3. Rybę wyjmij z garnka, przełóż na deskę i oddziel mięso od skóry. Łososia rozdrobnij na kawałki.
  4. Śmietanę przełóż do kubeczka, rozmieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy, a następnie wlej do garnka. Serek topiony pokrój na kawałki i wrzuć do zupy. Następnie dodaj łososia oraz koperek. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

zupa z łososiemprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE