Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z młodej cebuli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z cienkimi grzankami lub z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 szklanki  rosół
  • 8 sztuk  cebula
    młoda
  • 1 łyżka  masło
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 szklanka  śmietana
  • 2 łyżki  mleko
  • 1 łyżeczka  mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane cebule kroimy w talarki średniej grubości, wrzucamy na rozgrzane masło, oprószamy szczyptą cukru i dusimy w przykrytym rondlu, aż nabiorą złocistego koloru.
  2. Wlewamy szklankę rosołu i gotujemy razem około 3 minuty, następnie przecieramy przez sito lub rozdrabniamy w malakserze.
  3. Przetartą cebulę łączymy z rosołem, dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę, zagotowujemy i trzymamy na ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny.
  4. Gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  5. Po zdjęciu z ognia łączymy z lekko spienioną śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na zupycebula


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE